Vizita e Nënë Terezës në Shqipëri; nga takimi me At Zef Pllumin, tek bekimi i lypsave

Sot është ditëlindja e të Shenjtës Nënë Terezë. Gonxhe Bojaxhiu lindi në vitin 1910, më 26 gusht në Shkupin që i përkiste Shqipërisë në periudhën e pushtimit nga Peradoria Osmane. Ajo shëtiti të gjithë botën, ishte nënë kujdestare e 7,500 fëmijëve në 60 shkolla, ishte nënë që mjekonte 960,000 të sëmurë në 213 dispanseri, ishte e vetmja në botë qe trajtonte 47,000 viktima të lebrozës në 54 klinika, kujdesej për 3,400 pleq të braktisur e të lënë rrugëve, në 20 shtëpi pleqsh, kishte birësuar 160 fëmijë ilegjitimë e bonjakë.

Mirëpo vizita e saj e parë në Shqipëri erdhi vetëm në vitin 1989. Nënë Tereza vizitoi Shqipërinë, takoi At Zef Pllumin, bekoi të gjithë lypësit dhe mbajti një fjalim duke përcjellë një mesazh për të gjithë vendin. Më poshtë keni të fotografuar detajet e këtij udhëtimi në një fotogaleri./a.ç