Veleçiku, i Koplikut apo i Malësisë?!

Ekipi i futbollit te qytetit te Koplikut, me emrin Veleciku kulmet e veta i ka ne vitet 80-te dhe qe perkonte edhe me shpalljen Qytet te qenderes se Malesise se Madhe e sic eshte edhe tani. Formimi i te cilit aso kohe i dha koplikut me shume qytetari, dhe ku ne emer te ketij ekipi me se shumti luanin Shkodranet qe i tepronin Vllaznise, te izoluar nga bota tjeter e futbollit Europian e Boterore, dhe ku sporti ishte shum masiv, eshte e vertet se Malesia e Madhe nuk ka ndonje histori te madhe futbilli, por eshte edhe e vertet se nga malesia kane dale jo pak sportiste shume te njohur, dhe ne disa lloje sportesh e nese mbetemi tek futbolli. Dy malesore nga Reci i malesise dhe konkretishte E. Hysaj dhe B. Bala sapo moren pjese ne kampionatin Europian te futbollit.
Nese i referohemi historise se pase viteve 1990, kontribuesi me i madhe i ruajtjes se futbollit ne Malesin e Madhe padyshim qe eshte Besnik Duli, pore i ndihmuar fare pak ose aspak qe kompleksin Vellezerit Duli, ta kthej se paku ne nje fushe te mirfillt futbolli sa per kushtet qe i
nevoiten Velecikut per te luajtur ne Qytetin e vete, fushe e cila pas kaq vitesh mese shumti ngjan me nje tok bujqesore se sa nje fushe futbolli. e kete e tregon edhe kadegoria ku Veleciku luan tani ekip i cili ne vitet 2003-2004 dilte kampion dhe luante edhe ne kadegorin e pare, te futbillit Shqiptare kjo e realizuar per merit edhe te ishe kreut te bashkis Koplik. Ramadan Likaj i cili e shrytezoj me se miri edhe politikisht por se paku ekip dhe jo rralle, edhe me parat e veta si biznesmen ka bere .
Politik qe e perseriti edhe kreu aktual tani i Bashkise Malesia e Madhe T. Marinaj i cili solli ne fushaten e tij elektorale futbollistin shkodran nga Malesia. Rudi Vata qe perpak sa nuk e futi Velecikun edhe ne Cempions Lige.
Nuk duhet harruar ase kontributi i te ndjerit Perlat Ramcaj qe me shume veshtiresi por me fisnikerin qe ai kishte, kontribonte dhe ndihmonte ekipin e qytetit tij te lindjes. Edhe pse quhej Veleciku i koplikut, kure dihet se mali i velecikut ndollet ne njesin administrative te Kastratit, mirpo gjerat tani kane ndryshuar e Malesia e Madhe eshte nje njesi administrative, ku me pre nje pele nuk te bie nje fel. Ndoshta masa e pare qe duhet marre eshte ndryshimi i emerit, duke e quajture Veleciku i Malesise. Ose ekipi Malesia e Madhe sic e ka Vllaznia e Shkodres, per mendimin time ne kushtet e sotme dhe kure veleciku nuk ka Stadium te vetin, ase mjet ulltimi, ase sponsor, e shume mangesi te tjera financiare dhe kure ase biznesmenet nuk japin me se nuk kane ku te marrin, ky ekip nuk munde te funksionoj kurrsesi vetem me ato pake fonde qe jep Bashkia, vertet qe T. Marinaj ka premtuare Stadium por edhe Berluskoni po e shet Milanin, ekip disa vite me pare kur malesoret i kishin pak para pati bere edhe Sterbeqi por nuk mbijetoj, e ne keto kushe mose mbijetese tani eshte edhe Veleciku. dhe per me teper i mbetur jetim duke mos u ditur se i kujt eshte i koplikut apo i malesise. Gjithsesi qe te sigorohet egzistenca aktuale e ketij ekipi bashkia e koplikut duhet te hapi nje numer llogarie banke ku c do Malesore ne te gjithe boten, duhet ti japin nga pake para per Velecikun e Malesise. Sa mire u gjetkan fonde per mise bjeshken apo mise malesin, e biles edhe duke sjellur vajza Malesore edhe nga vende te tjera te botes ku ato jetojne. Malesia ka jo pake kapacitete dhe mundesi qe kete stadim, ja tre alternativa qe jane te mundura e para. Egziston ne Ministrin e Kultures dhe Sporteve projekti i disa viteve me pare i bere nga nje tjeter i ndier. Millan Vaso kure ishte zevendes Minister, qe fusha e futbollit te Razmes te behet Stadium, altenativa e dyte eshte blerja nga bashkia e ishe fushes se para viteve 90, dhe treta dhe qe do kishte kosto ndoshta me te ulet eshte, ndertimi i shkalleve ne kompleksin Duli, vendi Gazetareve, dhomat e zhveshjes si dhe nje rrethim i sigutt. Ne te kundert Velecikun nuk do ta kemi e dita e gjykimit nuk do te jet e larget per te gjithe ne.

Vasel Gilaj/ New YorkRoblox HackBigo Live Beans HackYUGIOH DUEL LINKS HACKPokemon Duel HackRoblox HackPixel Gun 3d HackGrowtopia HackClash Royale Hackmy cafe recipes stories hackMobile Legends HackMobile Strike Hack