Uashington, nderohen viktimat e komunizmit

Edhe këtë vit në kryeqytetin amerikan u nderuan viktimat e komunizmit në botë. Ceremonia këtë radhë përkon me 30 vjetorin e shembjes së murit të Berlinit dhe 70 vjetorin e krijimit të NATO-s. Në ceremoninë e zhvilluar në Uashington morën pjesë edhe përfaqësues të komunitetit shqiptaro-amerikan. Nderim i veçantë iu bë figurës së Dom Shtjefën Kurtit i cili në kohën e regjimit komunist në Shqipëri u pushkatua vetëm se pagëzoi një fëmijë. Dom Shtjefën Kurti është një nga 38 martirët shqiptarë që shpalli Vatikani dhe që u lumnua në vitin 2016. Siç njofton korrespondenti ynë Burim Goxhuli, të mbijetuarit e komunizmit vlerësojnë lartë figurën e tij dhe të gjithë të tjerëve që nuk iu nënshtruan diktaturës.