Si lindi simboli i dollarit?

Për origjinën e simbolit që shfaqet në kartëmonedhat amerikane ka versione të ndryshme.

Sipas disave, ishte presidenti amerikan Thomas Jefferson i cili e shpiku atë,duke filluar nga duke filluar nga inicialet e tij (TSJ). Të tjerë besojnë se kjo rrjedh nga mbivendosja e U dhe S e Shteteve të Bashkuara. Më pas U, nga injoranca, ose nga gabimet e transkriptimit, u zëvendësua nga dy rreshta (II).

Megjithatë, sipas Focus.it, më të shumtët thonë se origjina e tij është spanjisht. Familja mbretërore spanjolle kishte në stemën e saj dy kolona, që përfaqësonin kolonat e Herkulit të Gjibraltarit dhe një flamur të shpalosur mbi të cilin ishte shkruar “Plus Ultra”. Ky imazh u shfaq në peshën spanjolle dhe pastaj në atë të kolonive.

Duhet thënë se duket mjaft si shenjë e dollarit modern.

E.T / SCAN