Shoferët e Skënderbeut

Ne nje moment kure ne shqiperi, sapo eshte duke hyre ne fuqi ligji i Dekriminalizimit te politikes, i cili edhe pse i vonuar , gjithsesi pritet qe te sjell sadopak drejtesi aq te kerkuar. Vecanarisht per politikberesit dhe ligjevenesit e ligjezbatuesit ne shtetin ame te te gjithe shqiptareve te Ballkanit.
E ne kte kuader pritet edhe nje drejtesi, shume e vlefshme, dhe interesante ose i ashtuquajtur veting, dhe qe ka te beje me kontrollet qe do te realizohen, nga nje komision i posatshem. Ne lidhje me titujt e shumt te dhene, nga presidenca e Republikes se Shqiperise ne vite, per mjafte persona dhe jo vetem nga shqiperia por sa u takon titujve te dhene per, mbare shqiptaret e ballkanit.
Dhe konkretisht per titujt ‘’Nderi i Kombit’’, ‘’Kalores i Skenderbeut’’, e tjer, kerkese kjo jo vetem e kohes por edhe e mjafte Intelektualeve, Politikaneve, Shkrimtareve, Historianeve e Gazetareve, te cilet jane duke pergatitur nje peticion ne kte drejtim, dhe ku nuk do te mungojne ase firmetaret nga Diaspora, perfshi edhe Sh. b. a. ku persona te ndryshem kane marre jo pak tituj ‘’Nderi i Kombit’’e kohet e fundit titull i konvertuare nga Presidenti i Shqiperise B. Nishani ne ‘’ Kalores i Skenderbeut’’, sipas te gjitha gjasave dhe gjithmone nese, ky proces do te realizohet sipase parashikimit, dhe qe ka rendesi shume te madhe historike, si per te kaluaren ashtu edhe per te ardhmen e shqiperise dhe te te gjithe shqiptareve te Ballkanit, jo te paket do te jene personat, qe keta tituj te llene pa kriter tu hiqen.
Posacerishte ne kete site pritet te hyjne, ishe spiunet e sigurimit te shtetit, dhe jo vetem ata nga shqiperia pore edhe ata qe kane marre tituj, dhe qe veprimtarin e tyre. E kane patur ne ishe Jugosllavi, Maqedoni, Mal te Zi, Kosove, Greqi e tjere, nese vertetohet se ata kane kryer tralleti Kombetare, ose krime te ndryshme , dhe nese jane vene ne dispozicion te sherbimeve te huaja. ne dem te ceshtjes kombetare, si dhe atyre qe kane bashkepunuar me Nazifashistet e tjer. Pasi kurrsesi thone pergatitesit e ketij peticioni, nuk do lejohet qe titullin ‘’Nderi i Kombit’’qe e mban Nene Tereza e personalitete te tjera shqiptare ne ballkan, dhe qe vertet u takon, ta perllosim me lloj-lloj. spiunesh, tradhtaresh, kriminelesh, e matrapazesh, qe kan punuar, ne dem te kombit dhe ceshtjes, kombetare shqiptare. E ky proces pritet qe te shtrihet edhe ne nivel lokale, ku bashkit dhe komunat e shqiperise, kane dhen tituj te dhojeve te ndryshme dhe pa funde, sepse nese procesi do realizohet ne te gjitha nivelet. At’here jo pake persona , dhe jo personalitete qe kan marre titullin ‘’Nderi i Kombit’’do te quheshin nderi i katundit, ndersa ata qe kan marre ‘’Kalores i Skenderbeut’’do quheshin Shoferat e Skenderbeut.