SHBA-të dhe Shqipëria rivendosën marrëdhënie diplomatike si sot 27 vite të shkuara, ambasadorët që shërbyen

Pikërisht e rastin e këtij përvjetori ambasadorja shqiptare në SHBA, Floreta Luli organizoi një darkë me me disa prej diplomatëve amerikanë që kanë shërbyer në vendin tonë si William Ryerson, Marcie Ries dhe Alexander Arvizu.

Po kush janë diplomatët amerikanë që kanë shërbyer në Shqipëri që para luftës së parë Botërore, pas rënies së regjimit komunist dhe deri në ditët e sotme

Lista

Emri: Alexander A. Arvizu

Shteti i Rezidencës: Colorado

Zyrtar i Shërbimit të Huaj

Titulli: Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe i Plotëfuqishëm

Emëruar: 1 korrik, 2010

Prezantimi i letrave kredenciale: 6 dhjetor, 2010

Përfundimi i Misionit: U largua në 11 janar, 2015

Emri: John L. Withers II

Shteti i Rezidencës: Maryland

Zyrtar i Shërbimit të Huaj

Titulli: Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe i Plotëfuqishëm

Emëruar: 28 Korrik, 2007

Prezantimi i letrave kredenciale: 25 Gusht 2007

Përfundimi i Misionit: U largua 18 Gusht, 2010

Emri: Marcie B. Ries

Shteti i Rezidencës: Distrikti i Kolumbia-s

Zyrtare e Shërbimit të Huaj

Titulli: Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe i Plotëfuqishëm

Emëruar: 18 Tetor, 2004

Prezantimi i letrave kredenciale: 30 Tetor, 2004

Emri: James F. Jeffrey

Shteti i Rezidencës: Virxhinia

Zyrtar i Shërbimit të Huaj

Titulli: Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe i Plotëfuqishëm

Emëruar: 3 Tetor, 2002

Prezantimi i letrave kredenciale: 22 Tetor, 2002

Përfundimi i Misionit: U largua në 2 Maj, 2004

Emri: Joseph Limprecht

Shteti i Rezidencës: Virxhinia

Zyrtar i Shërbimit të Huaj

Titulli: Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe i Plotëfuqishëm

Emëruar: 7 Korrik, 1999

Prezantimi i letrave kredenciale: 8 Shtator, 1999

Përfundimi i Misionit: Ka vdekur në veri të Shqipërisë, 19 Maj, 2002

Emri: Marisa R. Lino

Shteti i Rezidencës: Oregon

Zyrtare e Shërbimit të Huaj

Titulli: Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe i Plotëfuqishëm

Emëruar: 2 Korrik, 1996

Prezantimi i letrave kredenciale: 4 Shtator, 1996

Përfundimi i Misionit: U largua ne 20 Maj, 1999

Emri: Joseph E. Lake

Shteti i Rezidencës: Teksas

Zyrtar i Shërbimit të Huaj

Titulli: Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe i Plotëfuqishëm

Emëruar: 5 Korrik, 1994

Prezantimi i letrave kredenciale: 17 Tetor, 1994

Përfundimi i Misionit: U largua ne 15 Mars, 1996

Emri: William E. Ryerson

Shteti i Rezidencës: Virxhinia

Zyrtar i Shërbimit të Huaj

Titulli: Ambasador i Jashtëzakonshëm dhe i Plotëfuqishëm

Emëruar: 2 Dhjetor, 1991

Prezantimi i letrave kredenciale: 21 Dhjetor, 1991

Përfundimi i Misionit: U largua ne 13 Tetor, 1994

Shtetet e Bashkuara rifilluan marrëdhëniet diplomatike me Shqipërinë në 15 Mars 1991. ambasada në Tiranë u hap në 1 Tetor, 1991 me Kristofer Hill si I Ngarkuar me Punë ad interim.

Emri: Hugh G. Grant

Shteti i Rezidencës: Alabama

I emëruar jo karriere

Titulli: I Dërguar i Jashtëzakonshëm dhe Ministër i Plotfuqishëm

Emëruar: 9 Gusht, 1935

Prezantimi i letrave kredenciale: 8 Nëntor, 1935

Përfundimi i Misionit: Forcat Italiane pushtuan Tiranën, 8 Prill, 1939

Shënim: Legata në Tiranë u mbyll zyrtarisht në 16 shtator, 1939;

Grant u largua më 27 Shtator, 1939.

Emri: Post Wheeler

Shteti i Rezidencës: Ëashington

Zyrtar i Shërbimit të Huaj

Titulli: I Dërguar i Jashtëzakonshëm dhe Ministër i Plotfuqishëm

Emëruar: 26 Gusht, 1933

Prezantimi i letrave kredenciale: 28 Nëntor, 1933

Përfundimi i Misionit: U largua ne 1 Nëntor, 1934

Shënim: I autorizuar gjate një ndërpreje të punimeve të Senatit

I riautorizuar mbas konfirmimit më 15 Janar 1934

Emri: Herman Bernstein

Shteti i rezidencës: Nju Jork

I emëruar jo karriere

Titulli: I Dërguar i Jashtëzakonshëm dhe Ministër i Plotfuqishëm

Emëruar: 17 Shkurt, 1930

Prezantimi i letrave kredenciale: 28 Prill, 1930

Përfundimi i Misionit: U largua më 24 Shtator, 1933

Emri: Charles C. Hart

Shteti i Rezidencës: Rrethi Kolumbia

I emëruar jo karriere

Titulli: I Dërguar i Jashtëzakonshëm dhe Ministër i Plotfuqishëm

Emëruar: 27 Maj, 1925

Prezantimi i letrave kredenciale: 1 Gusht, 1925

Përfundimi i Misionit: Riakredituar kur Shqipëria u shpall një mbretëri;

Prezantoi letra të reja kredenciale: 13 Dhjetor, 1928;

La postin: 12 Dhjetor 1929

Shënim: I autorizuar gjatë një ndërprerje të punimeve të Senatit; I riautorizuar mbas confirmimit më 17 Dhjetor, 1925

Emri: Ulysses Grant-Smith

Shteti i Rezidencës: Pensilvania

Zyrtar i Shërbimit të Huaj

Title: I Dërguar i Jashtëzakonshëm dhe Ministër i Plotfuqishëm

Emëruar: 22 Shtator, 1922

Prezantimi i letrave kredenciale: 4 Dhjetor, 1922

Përfundimi i Misionit: U largua më 8 Shkurt 1925

Lexo më shumë në: http://www.gazetaexpress.com/lajme-nga-shqiperia/kush-jane-ambasadoret-amerikane-qe-kane-sherbyer-ne-shqiperi-nder-vite-lista-512061/?utm_source=referral&utm_medium=web&utm_campaign=copyright