Lezhë, grabitet kambana e kishës, u dhurua nga Vatikani në 1925

Kambana e Kishës së Shën Mëhillit në fshatin Sukaxhi të Njësisë Administrative Ungrej në Lezhë, është grabitur nga persona të paidentifikuar.

Ngjarja ka ndodhur dy ditë më parë, ndërsa sipas të dhënave vjedhja është realizuar gjatë orëve të natës. Kambana ishte prej bronzi me peshë 370 kg. Ajo ju dhurua Kishës së Shën Mëhillit nga Vatikani në vitin 1925 me mbishkrimin “Fisit Kreshnik të Kashnjetit”, dhe ishte një relike fetare ndër më simboliket për trevën.

Kisha u ndërtua në shek. e XVII dhe në të përqendrohet edhe drejtimi i klerit katolik për trevën. Në kohën kur në fshat shërbente si misionar katolik dom Prend Suli, hapi dhe shkollën e parë në zonë, në vitin 1901 në Kashnjet. Në lidhje me ngjarjen policia ka nisur hetimet,

Ndërsa ende nuk është rënë në gjurmët e autoreve të cilët kanë kryer vjedhjen, kjo duke ju referuar faktit se kisha ndodhet në një zonë të thellë malore e cila është shumë pak e banuar.

Në polici janë shoqëruar disa persona, të cilët janë marrë në pyetje rreth ngjarjes dhe më pas janë lënë të lire.

Një ngjarje e kësaj natyre ndodhi edhe në vitin 2012 ku u grabit kambana e kishes së Shën Gjonit në Mërqi.

Kambana tërësisht prej bronzi dhe me një peshë afërsisht 300 kilogram u çmontua dhe u hedh nga lartësia për tu grabitur nga persona të cilët nuk u identifikuan.