Kush janë 10 punëdhënësit ‘ideal’ sipas studentëve amerikan?

Sipas një raporti të ri, studentët e biznesit janë të interesuar të punojnë për firmat prestigjioze  të financave dhe kontabilitetit, si dhe agjencitë qeveritare dhe gjigantët e mediave.

Kompania Universum sapo publikoi renditjen e këtij viti të punëdhënësve më tërheqës amerikanë. Universum anketoi mbi 43,700 studentë nga një larmi fushash dhe universitetesh për ato që ata dëshirojnë nga një punëdhënës të ardhshëm. Këtu është renditur:

Spotify: 8.9% e studentëve të biznesit e renditën këtë kompani muzikore në mesin e pesë punëdhënësve të tyre idealë.

Goldman Sachs: 9.7% e studentëve të biznesit e renditën këtë bankë investimi midis pesë punëdhënësve të tyre idealë.

Tesla: 10.6% e studentëve të biznesit e renditën këtë kompani të automjeteve elektrike në mesin e pesë punëdhënësve të tyre idealë.

Netflix: 10.9% e studentëve të biznesit e renditën këtë kompani me video streaming në mesin e pesë punëdhënësve të tyre idealë.

 J.P. Morgan: 11.5% e studentëve të biznesit e renditën këtë kompani bankare në mesin e pesë punëdhënësve të tyre idealë.

 Nike: 11.8% e studentëve të biznesit e renditën këtë kompani të veshjeve dhe këpucëve atletike në mesin e pesë punëdhënësve të tyre idealë.

 Amazon: 12.1% e studentëve të biznesit e renditën këtë kompani e-tregtie midis pesë punëdhënësve të tyre idealë.

 Kompania Walt Disney: 15.1% e studentëve të biznesit e renditën këtë kompani argëtuese midis pesë punëdhënësve të tyre idealë.

  Apple: 15.9% e studentëve të biznesit e renditën këtë kompani të teknologjisë në mesin e pesë punëdhënësve të tyre idealë.

 Google: 19.3% e studentëve të biznesit e renditën këtë gjigant të teknologjisë në mesin e pesë punëdhënësve të tyre idealë.

D.B – SCAN
Burimi: Business Insider