Kur Shtetet e Bashkuara të Amerikës interesoheshin për Shqipërinë e vitit 1935. Ja kush ishte axhenda e Presidentit Franklin Roosvelt

Shqipëria ka qenë në vëmendje të SHBA prej viteve ’20-’30 siç duket nga dokumentet që AMbasada e SHBA publikon shpesh. Këtë herë bëhet fjalë për një dokument të vitit 1935 dhe është pikërishrt axhenda e presidentit amerikan të atëhershëm Franklin Roosevelt.

Një prej takimeve ishte me ish Ambasadorin e Shteteve të Bashkuara në Shqipëri, Hugh Grant, që tregon interesin e presidentit për vendin tonë.

Postimi i ambasadës:

Foto e Ditës | Axhenda e Presidentit Franklin Roosevelt për datën 6 dhjetor, 1939. Një nga takimet e tij ishte me ish Ambasadorin e Shteteve të Bashkuara në Shqipëri, Hugh Grant. Z. Grant ishte nga Alabama dhe u emërua i Dërguar i Posaçëm dhe Ambasador Fuqiplotë në Shqipëri më 9 gusht 1935. Misioni i tij përfundoi kur trupat italiane pushtuan Tiranën më 8 prill 1939.