“KOMBI KOSOVAR’’

Gjuha,  historia, kufiri, dhe kultura.  Jane kater faktoret determinante qe e percaktojn nje komb. E padyshimin me te vogel i tille eshte edhe Kombi Shqiptar ne Ballkan,  ndonese i ndare ne disa shtete duke ndikuar ndjeshem ne formimin e tyre, si dhe ne egzistencen si shtete. Permendin ketu vecanarishte. Maqedonin dhe Malin e Zi e tjer, po a’ kemi ne shqiptaret e ballkanit, nje gjuhe, nje histori, nje kufi, dhe nje kulture. Per kete askush nuk mund te thote se jo, po a’ jemi nje Komb, cuditerisht kohet e fundit ka dhe jo pak shqiptar, qe deklarojne se na egzistoka edhe ‘’Kombi Kosovar’’. Te cilet budallenje nuk mund ti quash se po bejne sherr- budallen, at’her te lind pyetja dhe dyshimi nese jane shqiptar apo shqipfoles. Sepse ndryshe kjo cmenduri dhe anti Komb Shqiptar nuk mund te spjegohet.
Ne kte kuader eshte interresante te dihet, se nga i kan marre keta njerez kto te dhena historike, duke e kerkuar kombin e tyre atje ku nuk e kane. Nese une nuk do te kisha asistuar vete ne nje ambient te tille, kurrsesi nuk do te isha marr me kte fenomen te cuditshem Shqipfolesish, sepse kesaj teorie misterioze askush nuk duhet, qe ti leje vend e posacerisht ne media te c’fardollojshme qofshin ato.
Po kur ne New York qender e Diaspores Shqiptare dhe ku jetojne jo me pak se 200. 000 Shqiptar nga i gjithe Ballkani degjova gjat promovimit te nje libri. Profesor dhe publiciste qe thonin nga tribuna ‘’Kombi Kosovar’’. Vendosa qe te shkruaj dhe ta denoncoje me te gjithe forcen e shpirit, dhe te Fjales se Lire kte maskarad, percarese dhe tejet anti-shqiptare e anti kombetare. Mirpo per raste te tilla duhet shkruar dhe duhen denoncuar, sepse duam apo nuk duam ne,  keto turli-soj-lloj deklaratash formojn opinion. Kujtoj se vetem Josif Broz Tito ka pase thene se do te formoj ‘’kombin kosovar’’, qe do te thote se nese dikush e deshiron kte at ‘her ne nuk jemi nje komb. Por si shqiptar u ndakemi ne disa kombe si per shembull, Kombi i Tuzit, Kombi i Plav-Gucis, i Cameris, i Ulqinit, Kombi i Shkupit, i Presheves, i Mitrovices e tjer,  ooo zot c’fare anti shqiptarie pasi ata qe e thon vetem shqiptar nuk jane. C’eshte e verteta ne as si komb ende nuk jemi te bashkuar, por funksionojme si fise te ndar ne disa shtete, perfshi ketu edhe shqiperin edhe kosoven,  si fiset me te medha shqiptare ne ballkan. E kjo ndolle taman at’her kur ne pra shqiptaret duhet te realizojme bashkimin e kombit tone Shqiptar. Dhe qe do te thote se asnje rruge tjeter nuk ka, pasi ‘’ndoshta’’ pikerisht tani eshte edhe momemnti me i pershtatshem, sepse kufit e ballkanit patjeter qe  do te ndryshojn, dhe kjo do te ndollin edhe me shpejt se ce duam ose parashikojme ne, e kte Shqiptaret pa tjeter qe duhet ta shfrytezojne me mencuri dhe pjekuri Diplomatike e Bashkohore. Ne te kundert mund te themi eehhh. Faik Konica mire na paske njofte ‘’me nder’’ se kush jemi.