Ish-presidenti Bush iu ka kërkuar amerikanëve unitet për ta luftuar pandeminë

George W. Bush iu ka kërkuar amerikanëve unitet, në mënyrë që të luftohet ky “kërcënim i përbashkët”.

Derisa po qëndron i izoluar në Qendrën Presidenciale në Dallas të Shteteve të Bashkuara, ish-presidenti shpërndau një video në Twitter, reagimin e tij ndaj pandemisë që ka përfshirë gjithë botën, transmeton Telegrafi.

“Të kujtojmë njëherë, se sa të vegjël jemi në, krahas këtij kërcënimi të përbashkët. Në analizën përfundimtare, ne nuk jemi luftëtarë partizanë. Ne jemi qenie njerëzore, po aq të ndjeshme dhe po aq të mrekullueshëm përpara Zotit. Ne ngrihemi, ose bien bashkë”, ka thënë mes tjerash ish-presidenti .

Bush vuri në dukje se ai i kishte parë Shtetet e Bashkua, të bashkohej për të “përfshihej në detyra të reja që janë të pashmangshme”, pas sulmeve të 11 shtatorit, ndërsa e sheh atë shpirt të jetë ngjallur sërish.

Në reagimin e tij, Bush kërkoi që të bëhet sa më shumë kujdes për ata që janë në nevojë, veçanërisht për të papunët dhe të moshuarit. /Telegrafi/