Il Giornale: Një kurë “mrekullie” nga Italia! Ky ilaç duket se po bën “çudira” në shërimin e pacientëve me koronavirus

Pas njoftimit nga Instituti Migal i Izraelit që ka bërë të ditur se është afër një vaksine për koronavirus dhe terapitë eksperimentale të miratuara në Itali kundër Covid-19 – siç janë ato të përdorura kundër SIDA-s, ilaçeve kundër malaries apo anti Ebola Remdesivir – tani shfaqet një tjetër kurë e re e mundshme.

Është Tocilizumab, një ilaç që zakonisht administrohet me qëllim të kundërveprimit të efekteve anësore të disa ilaçeve të imunoterapisë. Ky ilaç, me pak fjalë, jep një shpresë në luftën kundër koronavirusit dhe për të dhënë lajme për të, pasi ta keni përdorur në disa pacientë të prekur nga inflamacioni i mushkërive dhe traktit respirator, janë spitalet Pascale dhe Cotugno të Napolit.

Me pak fjalë, kaq “çuditërisht”, mbërrin një lajm i mirë. Dhe ka një nevojë të madhe, veçanërisht përballë buletinit të fundit për numrin e infeksioneve dhe vdekjeve: në Itali, tani, ka 10.114 raste të konfirmuara, 724 persona që janë shëruar dhe 631 vdekje në duart e Covid -19.

“Kjo na ndihmon të shmangim të vdekurit, duke na lejuar që pacientët të largohen nga kujdesi intensiv dhe kjo është me të vërtetë shumë e rëndësishme për ne,” shton mjeku Ascierto, i cili nënvizon se si është promovuar adoptimi i Tocilizumab nga kolegët kinezë.

Ascierto, përsëri në FanPage, shpjegon: “Tocilizumab nuk është një ilaç specifik për Covid19, por neutralizon interleukin 6, proteina që është vektori kryesor i inflamacionit të mushkërive të prodhuar nga Coronavirus, kjo na lejon të rikuperojmë pacientin dhe aftësia e tij e frymëmarrjes në 24-48 orë, ishin rezultate shumë të rëndësishme “.

Pra, në thelb, ilaçi nuk lufton në rrjedhën e sipërme kundër koronavirusit, por është efektiv në efektet e tij, duke ndihmuar pacientin të rivendosë në rregull sistemin e tij të frymëmarrjes, duke lënë pas një shtrat në njësinë e kujdesit intensiv dhe duke e lejuar atë të kthehet në shtëpi për një rikuperim normal. Dhe, mbi të gjitha këto ditë, sigurisht që nuk është një çështje e parëndësishme, përkundrazi.

Burimi: https://www.ilgiornale.it/news/cronache/coronavirus-farmaco-speranza-ottimi-risultati-24-ore-1839009.html

SCAN