Forcat Ajrore të SHBA prodhojnë “Penetrating Counter Air”. Era e re e dominimit te ajrit

Një avion luftarakë i gjeneratës së ardhshme për Forcën Ajrore të SHBA, i quajtur “Penetrating Counter Air” ose me shkurtesën F-X dhe prodhimi i një avion të till mund të kushtojë rreth 300 milionë dollarë, tre herë me shumë se sa F-35, deklaroi Zyra e Buxhetit të Kongresit në një studim të ri.

Me këtë çmim, PCA do të jetë më shumë se tre herë më i shtrenjtë se sa avioni F-35, çmimi i të cilit është rreth 94 milionë dollarë.

OBB vlerëson se Forca Ajrore do të ketë nevojë për 414 avionë PCA për të zëvendësuar avionët ekzistuese F-15C / Ds dhe F-22s, avionët luftarakë aktualë të Forcave Ajrore. Pentagoni gjithashtu beson se avioni i parë do të hyjë në shërbim në vitin 2030.