Forcat ajrore amerikane në fillim të marsit 2019, kanë zbuluar ambicien e gjeneratës së re të avionit luftarak

Forcat ajrore amerikane në fillim të marsit 2019, kanë zbuluar avionin e ri luftarak.

Laboratori i Kërkimeve Ajrore të SHBA-së, publikoi një video që tregon se çfarë mund të jetë një avion luftarak i gjeneratës së gjashtë.

Forca Ajrore lëshoi videon për të mbyllur iniciativën e saj të Shkencës dhe Teknologjisë 2030, e cila u nis në shtator nga Heather Wilson, sekretar i Forcës Ajrore.

Video tregon një avion luftarak konceptual të gjeneratës së gjashtë, i njohur si F-X, përcjell Bota sot.

Që nga viti 2015, Forca Ajrore ka folur për ngritjen e lazerëve në aeroplanë dhe avionë, siç janë AC-130 dhe F-15 dhe F-16.

Lockheed Martin u dha kohët e fundit një kontratë prej 26.3 milionë dollarësh për të zhvilluar lazer për avionë luftarakë.

Është e paqartë se cilat aftësi do të ketë një avion gjeneratës së gjashtë, por disa kanë spekuluar se mund të ketë distancë më të gjatë, ngarkesa më të mëdha dhe aftësi për të kaluar në mes të një avioni me njerëz dhe një avioni pa pilot. Gjithashtu mund të jetë në gjendje të udhëtojë me shpejtësi hipersonike dhe të mbajë armë hipersonike./BS