Fjalët e fundit të njerëzve të mëdhenj, emri dhe vepra e të cilëve mbeti skalitur në memorien e historisë

Jim Harkins, aktor amerikan:

”Dua të vdes i qetë në gjumë, ashtu si gjyshi im, e jo duke bërtitur si udhëtarët në autobusin e tij”!

Spike Milligan, komedian britanik:

”Shumë qartë ju thash se jam i sëmur”!

Humphrey Bogart, aktor amerikan:

”Nuk është dashur të kaloj nga uiski në martini”!

Andrew Bredford, botues amerikan:

”Zot, më fal për gabimet e shtypit”!

Dominique Buur, gramatikan francez:

”Tani unë jam duke shkuar për të vdekur, ose do të vdes, dhe që të dyja gjuhësisht janë në rregull”!

Hunter Thompson, shkrimtar amerikan:

”Relaksohu, kjo nuk dhemb”!

Bob Hope, komedian amerikan:

”Më befaso”!

Groucho Marx, komedian amerikan:

”Kështu nuk jetohet”!

John Sedgwick, gjeneral amerikan gjatë Luftës Civile:

”Nga kjo distancë nuk mund ta godisni një elefant”!

Edward Paul Abbey, shkrimtar amerikan:

”Pa koment”!

Pjetri i Madh, sundimtar rus:

”Jepini krejt…” (fjalia e tij nuk ka mbaruar, ndaj është enigmatike)!

John Quincy Adams, president amerikan:

”Krejt kjo është nga dheu! Jam i kënaqur”!

Hector Hugh Munro, oficer britanik:

”Ndale atë dreq cigare” (nga frika se armiku gjerman gjatë Luftës së Dytë Botërore do t’i vërejë nga tymi)!

James Brown, këngëtar amerikan:

”Po iki sonte”!

Nostradamusi, parashikues francez:

”Nesër nuk do të jem”!

Sid Vicious, lideri i grupit Sex Pistols:

”Kisha pakt me vdekjen. Dua ta përmbush pjesën time të marrëveshjes. Dua të më varrosni pranë të dashurës. Më varrosni me xhaketën e lëkurës dhe me xhinse. Lamtumirë”! (E dashura e tij ishte Nancy Spungen, për vrasjen e së cilës ishte akuzuar. Por meqë ajo ishte çifute, ata nuk mund të varroseshin në të një njëjtën varrezë)!

Salvador Allende (para se të vriste veten me plumb në kokë, gjatë puçit ushtarak):

”Këto janë fjalët e mia të fundit dhe jam i sigurt se sakrifica ime nuk do të jetë e kotë. Jam i sigurt se të paktën do të jetë një mësim moral që do të dënojë krimin, dobësinë dhe tradhtinë”!

Napoleon Bonaparte, sundimtar francez:

”Po vdes para kohës sime, ndërsa trupi do t’i kthehet tokës. Ky është fati i atij që e kanë quajtur Napoleoni i Madh. Çfarë humnere shtrihet mes mjerimit tim të tashëm dhe mbretërisë së përjetshme të Krishtit”!

Alfred Hitchcock, regjisor anglez:

”Njeriu kurrë nuk e di fundin. Njeriu duhet të vdesë që të shohë se çka do ndodhë pas vdekjes, ndonëse katolikët i kanë disa shpresa të tyre”!

Anton Szandor LaVey, autor i Biblës satanike:

”Oh, çfarë kam bërë, diçka nuk është në rregull, nuk është në rregull”!

Thomas Hobbes, filozof anglez:

”Do ta them përsëri, se po ta kisha botën në disponim do ta jepja vetëm që të jetoja edhe një ditë. Sepse, tani po bëj hapin në errësirë”!

Salvador Dali, piktor katalan:

”Nuk besoj në vdekjen time”!

Pierre-Simon Laplace, astronom francez:

”Ajo që dimë nuk është shumë. Ajo që nuk dimë është e madhe”!

Henry Ward Beecher, klerik amerikan:

”Tani po vjen misteri”!