E njoh Atë! – Lirikë nga Mirela Terziu

E njoh Ate !

Une e njoh ate dhe mund t’ju flas
nese doni ,per stine me radhe
Ai eshte burri im i vetem i endrres
Aty bejme dashuri, si per here te pare
si per here te fundit ne qetesine e fjetur te nates
duke u defryer zhveshur plaget e ngrohta te kujtimeve si dy demonj
Aty me godit ballin me driten e argjente te henes,
si lak shtrengon fytin e mendjes sime te çoroditur
ne ate dihatje duarsh kerkuar trupin tim
te dobesuar nga kjo agoni ethese
A e shikon , se ç’te gjeti ty me mua?
Nje jete pa gjume dhe nje gjume veç me mua
Dhe e pyes mendjen time te semure
qe gjithmone me ben te dridhet
se ku i ka rrenjet , per te liruar zemren!

Mirela Terziu

(Marrë nga Facebook)