Cili ishte Cena beg Kryeziu dhëndri i Ahmet Zogut, vrasësi gjakftohtë, një nga njerëzit me brutalë të asaj kohe

Cena  beg Kryeziu  ishte dhëndri i Ahmet Zogut dhe një nga njerëzit me brutalë të asaj kohe. Ai ishte një figurë kontraverse në politikën shqiptare të kohës. Cena  beg Kryeziu, ishte zgjedhur komandant në vitin 1925 nga Ahmet Zogu, i cili me ndihmën e Jugosllavisë kishte organizuar rikthimin në pushtet në vitin 1925.

Cena Begu kishte filluar të futej në Shqipëri përmes kufirit me Kosovën, ku shumica e ushtarëve të tij ishin “rusët e bardh” dhe ushtarë serbë duke përmbysur qeverinë e Fan Nolit në janar të vitit 1925.

Disa foto të krimeve të Cena Begut janë publikuar në gazetën austriake Das interessante BlattAlqiviadh Bebi, studenti shqiptar kishte vrarë Ceno beg Kryeziu, në Pragë. / FMimages Albania  

Dy shqiptarë të varur në Tiranë nga Cena Begu. Nga e djathta Cena Begu, zëvendësi i tij Ferid, dhe një oficer serb Marko Respopoviç.
Cena Begu me ushtarët e tij rusë dhe serbë duke u pëgatitur për të bombarduar Tiranën me artileri.

 

Një shqiptar tjetër i varur nga Cena Begu