Cilat rreziqe apokaliptike kanë më shumë gjasa të fshijnë nga faqja e dheut të gjithë popullsinë e Tokës?

NË KËTË DEKADË

Ngordhja e bletëve: Pesticidet dhe parazitet mund të vrasin bletët. Në këtë mënyrë nuk ndodh pllenimi i drithërave dhe ushqimi mbaron.

NË KËTË SHEKULL
Armageddoni bërthamor: Shpërthen lufta bërthamore. Pluhuri i lëshuar në atmosferë bllokon dritën e Diellit, duke shkaktuar një dimër bërthamor. Rreziku: Jeta e pasigurtë.

Bioterrorizmi: Një mikrob vdekjeprurës zhvillohet si armë biologjike, duke shkaktuar një epidemi globale.

Humbja e tokës së punueshme: Shpyllëzimi dhe bujqësia e aplikuar keq rezultojnë në humbje të tokës së punueshme. Bimët nuk rriten më dhe toka shkretohet.
Epidemi natyrore: Një mikrob vdekjeprurës shkakton një epidemi globale.

Apokalipti i kombinuar: Një seri fatkeqësish krijojnë një zinxhir ngjarjesh të cilat njerëzimi nuk është në gjendje t’i përballojë.

Mbipopullimi: Rritja e popullsisë njerëzore dëmton mjedisin dhe shkon përtej kapacitetit të Tokës për të prodhuar ushqim.
Armët nanoteknologjike: Prodhimi me saktësi atomike sjell prodhimin e armëve të reja vdekjeprurëse.

Ndryshimi i klimës: Aktiviteti njerëzor ndryshon ekuilibrin e gazrave në atmosferën e Tokës, duke ngrohur klimën.
Super inteligjenca artificiale me defekte: Një super inteligjencë e programuar keq asgjëson gjithë njerëzimin.

KËTË MIJËVJEÇAR
Nënpopullimi: Rënia e ritmeve të pjellorisë në shumë vende bën që popullsia njerëzore dalëngadalë të shuhet.

Dështimi i gjeoinxhinierisë: Përpjekja e njerëzimit për të larguar CO2 nga atmosfera dhe reflektuar dritën e diellit mbrapsht në hapësirë shkon keq.

Grey-Goo: Nanorobotët mikroskopikë vendosin të shkatërrojnë gjithçka në Univers, duke krijuar të ashtuquajturin GreyGoo.

Post-njerëzimi: Njerëz të dallueshëm humanë nuk ekzistojnë më, për shkak të inxhinierisë gjenetike dhe përparimeve të tjera teknologjike.
Rritja e nivelit të deteve: Ngrohja e klimës shkakton ekspansionin termik të oqeaneve dhe shkrirje të akujve.
Supervullkani: Një shpërthim i madh vullkanik çliron re tymi dhe hiri që bllokojnë dritën e diellit dhe ftohin globin.
Çlirimi i metanit: Metani i çliruar nga shkrirja e shtresës së akullit në koren e Tokës si dhe nga shtrati i oqeaneve bën që ngrohja globale të dalë nga kontrolli.
Goditje asteroidi: Një asteroid apo kometë e madhe godet Tokën apo Hënën.
Pushtim alienësh: Ndeshim në jashtëtokësorë armiqësorë, që na pushtojnë me super teknologjinë e tyre.

MBI NJË MILION VITE
Sindroma e Venusit: Ndryshimi ekstrem i klimës e bën Tokën po aq të nxehtë sa edhe fqinji i saj, Venusi.
E panjohura e panjohur: Diçka shumë vdekjeprurëse dhe e pashmangshme ndodh, për të cilën sot as nuk e kemi idenë.

Shpërthim rrezesh Gama: Shpërthen një yll, duke lëshuar rreze Gama që shkatërrojnë krejt shtresën e ozonit mbi Tokë.

Skenari Matrix: Universi ynë rezulton të jetë një simulim dhe thjesht “fiket”.
Vdekja e Diellit: Dielli zgjerohet në një gjigand të kuq teksa i afrohet fundit të jetës. Duke bërë këtë, ai gëlltit planetët e brendshme, përfshirë Tokën.
Vdekja e Universit: Universi merr fund, si rezultat ose i zgjerimit, ose i kolapsit. /BBC