“Business Insider” ka publikuar listën e grupit bankar “Credit Swiss”, të 20-të fuqive më të mëdha ushtarake në botë

Me rritjen e kërcënimeve nga organizatat terroriste në vende të ndryshme të botës, ushtritë e fuqive të mëdha vazhdimisht investojnë shuma të majme të parave që të parandalojnë ndonjë luftë të mundshme.

Kështu “Business Insider” ka publikuar listën e grupit bankar “Credit Swiss”, të 20-të fuqive më të mëdha ushtarake në botë, transmeton Telegrafi.

Kanadaja

Buxheti: 15,7 miliardë dollarë

Personeli aktiv ushtarak: 92.000

Tanke: 181

Numri total i aeroplanëve: 420

Nëndetëse: 4

Kanadaja sipas “Credit Swiss” është në fund të listës, për shkak të numrit të vogël të personelit aktiv ushtarak, mungesës së aeroplanmbajtësve, helikopterëve, si dhe për shkak të numrit të vogël të tankeve dhe nëndetëseve.

Indonezia

Buxheti: 6,9 miliardë dollarë

Personeli aktiv ushtarak: 476.000

Tanke: 468

Numri total i aeroplanëve: 405

Nëndetëse: 2

Ushtria indoneziane është ranguar një numër para Kanadasë, për shkak të numrit më të madh të personelit aktiv ushtarak dhe numrit të madh të tankeve. Megjithatë, ushtria e tyre vuan nga mungesa e helikopterëve, aeroplanëve dhe nëndetëse.

Gjermania

Buxhet: 40.2 miliardë dollarë

Personeli aktiv ushtarak: 179.046

Tanke: 408

Numri total i aeroplanëve: 663

Nëndetëse: 4

Gjermania nuk është pozicionuar edhe aq mirë në rang listën për shkak të mungesës së personelit aktiv ushtarak që planifikon t’i angazhoj në të ardhmen, por ekziston mundësia që gjermanët qëllimisht nuk publikojnë të dhëna për planet ushtarake, dhe është e natyrshme duke marrë parasysh situatën aktuale dhe rolin që e ka ushtria gjermane në NATO.