Ari po bëhet më i lirë – Rënia e tregjeve të aksioneve ndikon te investitorët

Imimimi i arit ka nisur për vlerësimin për kthimin e kthimit të investitorëve të paratë nga disa vende ku dëshironi të keni më pak informacion në qoftë se ju ndaloni përhapjen e koronavirusit.

Përpjekjet serioze për zyrtarët për zb zbukuriminimin ekonomik nuk po funksionojnë pasi nuk arrijnë të sigurojnë investitorët.

Çmimi i arit ra me 0.21% në 1.494.4 dollarë për ons deri në 13:57 me Mundësi e Moskës pasi pati një punë më shumë 2%.

“Ende, presioni nga vendosja e tregjeve e aksioneve, duke bërë investitorët e shesin arin në të cilin do të mbledhin para, të ofroni humje dhe të ofroni mundësinë e marzhit,” tha analisti i Commerzbank, Karsten Fritsch, duke thënë se mundia në tregjet e aksioneve do të tregoni një pengesë për arin.

Ndër metalet e tjera për çmuara, çmimi i palladiumit mbeti pothuajse i pandryshuar, duke e vlerësuar vlerën e 1.642.3 dollarë për ons, platini u jep mua 1.77% në 621.79 dollarë, dhe argjendin – 0.04% në 12.58 dollarë. (ordonews)

SCAN