756 të vdekur në 24 orët e fundit në Itali, tendenca e infeksioneve mbetet e qëndrueshme

Tendenca e rritjes së njerëzve aktualisht pozitive për koronavirusin mbetet e qëndrueshme në Itali. Sot rritja ka qenë në shifrat 3851 njësi, një numër i qëndrueshëm në krahasim me ditët e kaluara.

Numri i të vdekurve nga Covid-19 mbetet në rritje: 756 njerëz kanë vdekur në 24 orët e fundit, duke e çuar numrin gjithsej në 10.779. Të shëruarit tejkalojnë 13.030, një rritje prej 646 njësish krahasuar me buletinin e djeshëm.

Kreu i Mbrojtjes Civile Angelo Borrelli shprehu shifrat gjatë konferencës së përditshme për shtyp nga selia e departamentit, ku gjithashtu gjeti rastin të falënderojë “popullin shqiptar dhe Kryeministrin Edi Rama” për dërgimin e 30 mjekëve dhe infermierëve për të ndihmuar vendin tonë.

Numri i rasteve totale në Itali që janë infektuar me koronavirus ka arritur në 97.689. Nga këto, 73.880 janë akoma pozitive. Janë 3906 pacientë të pranuar në kujdesin intensiv, 50 më shumë se dje. Nga këto, 1,328 janë në Lombardi. Nga 73,880 pacientë në përgjithësi, 27.386 janë shtruar në spital me simptoma dhe 42.588 janë ata që janë në izolim në shtëpi, 58% e totalit, pa simptoma ose me simptoma të buta.

SCAN