4-vjeçari me kancer vetëm disa minuta para vdekja zgjohet nga koma dhe thotë “Të dua mami”

Çfarë duhet të bëni kur nuk ka asgjë për të ndihmuar fëmijën tuaj të ndihet më mirë? Ndonjëherë, pa marrë parasysh se sa e vështirë përpiqeni, sa ju dëshironi, nuk është e mundur. Kur djali i Ruthit Nolan ishte vetëm tre vjeç, filloi të sëmurej. Në fillim nuk u duk asgjë serioze. Por kur Nolan filloi të kishte vështirësi në frymëmarrje ndërsa ai flinte. Ruth vendosi ta çonte në spital. Pasi ai zhvilloi një rezistencë ndaj antibiotikëve,  mjekët vendosën të hiqnin bajamet të Nolan. Por kur u testua më mirë, doli që Nolan vuante nga rabdomiosarkoma, një lloj kanceri që ndikon në indin e butë të trupit, transmton lajmi.net. Në vetëm një ditë, jeta e familjes Scully ishte kthyer me kokë poshtë. Çdo gjë filloi të përqëndrohet në vizitat spitalore, kimioterapinë dhe terapinë rrezatuese. Familja u lut dhe shpresonte për një mrekulli; se Nolan mund të shërohet nga kanceri, kundër të gjitha shanseve.

Gjithmonë afër nënës

Ndërsa Nolan ishte i sëmurë, ai kurrë nuk donte të ishte më shumë se dy metra larg nënës së tij. Kjo përfshinte edhe kur ajo shkonte në banjë, ku ai thjesht do të shtrihej në dyshemenë e banjës dhe do të preste për të. Pastaj, një ditë në shkurt 2017, onkologët që ndihmuan Nolanin përmes betejës së tij e demantuan lajmin. Nolan nuk do të vuante më; trajtimet ishin shterur. Ruthi e kuptoi atëherë se nuk kishin shumë ditë të mbetura së bashku.

Nëna i tha Nolanit se nuk duhej të luftonte më. Ai u lehtësua, por në të njëjtën kohë u shqetësua se do të linte nënën e tij. Ruthi e kuptoi që ai do të luftonte për aq kohë sa ai kishte për hir të saj.

Familja i përgatiti gjërat e tij dhe u bë gati të shkonte në shtëpi. Kur ishte koha për të shkuar, megjithatë, Nolan i tha nënës së tij se donte të qëndronte në spital.

Pas 36 orësh, Ruth e pyeti fëmijën e saj nëse ishte në rregull që ajo të kishte një dush të shpejtë. Kur Ruth u kthye, pak minuta më vonë, Nolan kishte rënë në një gjumë shumë të thellë, niveli i oksigjenit filloi të binte. Ruthi qëndroi në shtrat, pranë djalit të saj, duke e ditur se nuk kishte shumë kohë me Nolanin. Por pastaj, në atë që nënën e tij e përshkruan si një “mrekulli”, Nolan u zgjua, buzëqeshi tek nëna e tij dhe tha: “Të dua mami”.

Nolan pastaj u kthye për të fjetur dhe nuk u zgjodh më kurrë. Pamja e djalit të shtrirë në banja do të jenë gjithnjë ajo që i sjell dhimbje Ruthit, por në të njëjtën kohë ajo që e mbush atë me dashuri. Ajo kurrë nuk do të harrojë se si Nolan gënjeu atje duke pritur për të.

Lexo më shumë në: https://www.gazetaexpress.com/lajme/4-vjecari-me-kancer-vetem-disa-minuta-nga-vdekja-zgjohet-nga-koma-dhe-thote-tri-fjale-prekese-568178/?utm_source=referral&utm_medium=web&utm_campaign=copyright