Oficeri i inteligjencës ushtarake izraelite: Virusi në Kinë, është krijuar nga Laboratori i Armëve Biologjike në Wuhan

Instituti i Virologjisë atje ka laboratorin e vetëm të Kinës për të studiuar viruse vdekjeprurëse.

Epidemia e koronovirusit mund të ketë origjinën në një laborator në Wuhan, i lidhur me programin e fshehtë të armëve biologjike të Kinës, sipas një eksperti izraelit të luftës biologjike, trasmeton FMimages.net

Radio Azia e Lirë këtë javë ritransmetoi një raport lokal televiziv për  Wuhan i realizuar në 2015 që tregon laboratorin më të përparuar të Kinës për kërkimin e viruseve, i njohur si Instituti i Virologjisë Wuhan, njoftoi Radio Azia e Lirë.

Laboratori është i vetmi i deklaruar nga Kina i aftë të punojë me viruse vdekjeprurëse.

Dany Shoham, një ish oficer i inteligjencës ushtarake izraelite që ka studiuar luftën bio-kineze, tha se instituti është i lidhur me programin e fshehtë të armëve biologjike të Pekinit.

“Disa laboratorë në institut kanë qenë të angazhuar, për sa i përket kërkimit dhe zhvillimit, të armës biologjike kineze, të paktën në mënyrë indirekte, por jo si një strukturë kryesore e shtrirjes së BW kineze”,  tha Shoham për “Washington Times”.

Sipas raportve jo-zyrtare me mijra kinez kanë humbur jetën nga virusi./fmimages.net/